1244202176_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Hehee, juu, tämän kaakun muistan :) Tarkkasilmäinen voi huomatakin kuinka kakku näyttäisi valuvan keskeltä oikealle päin...no niin se tarkalleen ottaen tekikin.  Oli taas niitä iltoja, kun teki mieli jotain makeaa ja "Leivo herkkuja helposti" -kirjasta löytyi sopivan simppeli resepti.

Kaapista löytyi vajaa levy tummaa suklaata ja ajattelin, että sehän sopisi taikinaan loistavasti. En tiedä, aiheuttiko suklaa sen, että taikina ei kypsynyt niin hyvin, mutta kyllä se sinne sopi. Hieman paistoaikaa pidentäisin kuitenkin, suklaata tai ei :)

250 g margariinia
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g pakastevadelmia (tai tuoreita)
(n. 100 g tummaa suklaata rouhittuna)

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. (Lisää taikinaan rouhittu suklaa) Pane marjat voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm, ja kaada taikina päälle. Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa n. 30 min (sanoisin että 40 minuuttia, mutta uuneissakin on eroja). Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi. (Mutta rajansa kaikella ;)