1767728.jpg

Pinaattipiirakan jälkeen vieraat saivat tutustua blogimaailman ihmeisiin. Kerroin, että kakku on saanut ruokablogien (mm. Hellapoliisi) kautta suuren suosion, joten pitihän sitä vihdoin kokeilla. Makuyhdistelmän esitteleminen aiheutti pientä kummastusta, mutta kas vain, kakkuhan oli hyvää ja maistui kaikille. Loistava yhdistelmä rapsakkaa suklaata ja kirpeän raikasta limeä :)

 

Pohja:

 

200 g suklaakeskejä (suklaacookieseja)
100 g rasvaa

 

Täyte:

 

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n 100 g Daimia murustettuna
puolikkaan limen raastettu kuori
yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen 

Koristelu:

n. 100 g Daimia murustettuna

Murskaa keksit, sekoita sulatettu rasva sekaan ja taputtele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.
Kuumenna mikrossa yhden limen mehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen,
anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Koristele valmis kakku Daim-murusilla ja (limeviipaleilla).