1645476.jpg

6 annosta

 

2-3 porkkanaa
300 g lanttua
50 g juuriselleriä
1,5 l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
6-8 maustepippuria
6 perunaa
pala purjoa
500 g siskonmakkaroita
1 tl kirveliä

 

Pese, kuori ja kuutioi juurekset. Nosta juureskuutiot kiehuvaan lihaliemeen maustepippureiden kanssa. Kuori pestyt perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Puhdista purjo huolella ja leikkaa suikaleiksi. Lisää perunat ja purjosuikaleet keittoon. Keitä kasviksia hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.

Vedä siskonmakkaroista sormenpään kokoisia paloja keittoon kuoresta ulos pursottaen. Anna makkaroiden kiehua kypsäksi noin 5 minuuttia. Lisää keittoon kirveliä ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.