1549869.jpg

 

Mansikkaleivosten seuraksi sopi mielestäni suklaakakku ja teki mieli kokeilla jotain mintun ja suklaan yhdistelmää. Sekasopasta löysinkin taasen hyvän ohjeen kakun pohjalle ja täytteelle. Päälle laitoin suklaaganachen, joka valui ylt ympäriinsä :) Seuraavan kerran täytyy ilmeisesti antaa jäähtyä hieman enemmän. Mutta oli oikein hyvän makuista, uskallan tehdä toistekin!

Hyvää myöhäistä äitienpäivää vielä kaikille äideille!

Suklaakakkupohja: noin 20cm vuokaan (tein 24 cm ja jaoin pohjan vain kahteen osaan)

125g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl  sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 dl maitoa
1 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

2 1/2 dl kuohukermaa
2 dl marianne murskaa
100g maustamatonta tuorejuustoa

kostutus: 1 dl maitoa (lisäsin maitoon pari tippaa piparminttuaromia)

Suklaaganache

2 dl kuohukermaa
runsas 200 g tummaa suklaata
1 rkl margariinia
muutama tippa piparminttuaromia

Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi leivinjauhe ja 1/2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella reippaasti noin 5min. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhotettuun vuokaan tai käytä silikoonivuokaa. Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla.

Nosta kypsä kakku uunista, seisosta noin 5 min ja kumoa jäähtymään.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja mariannemurska. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta pohja ja kansi maidolla.  Kokoa kakku väärinpäin kelmutettuun kakkuvuokaan niin, että väliin tulee oikein reilu kerros mariennevaahtoa (ei mennyt ihan kaikkea kuitenkaan). Anna hyytyä yön yli vuoassa.

Kiehauta kerma ja nosta liedeltä. Lisää siihen paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää margariini ja sekoita kuorrute kiiltäväksi. Lisää muutama tippa piparminttuaromia. Anna suklaakuorrutteen jähmettyä hieman ennen kakun päälle kaatamista. Koristele vaikkapa valkosuklaalla.