1279259.jpg

Tänään tehtiin ruuaksi Nasi gorengia (Ja nyt rupesi kiinnostamaan, mitä nimi mahtaa tarkoittaa...muoks: googlettamalla löytyi, että nimi tarkoittaa paistettua riisiä, loogista), näyttää tosi mitättömältä, mutta oli tosi hyvää. Ohje on melkeen sellaisenaan kotilieden suuresta keittokirjasta (taas). Rakastan niin inkiväärin makua ja tuoksua, tulee aina Thaimaan matkat mieleen :)

n. 8 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2 kananmunaa
200 g broilerinfileetä (voi käyttää possuakin)
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
2 dl ohuita kaalinsuikaleita
1 sipuli
100 g kuorittuja katkarapua ( käytettiin Pirkan chili-korianteri-maustettuja)
3 rkl soijakastiketta
1 paprika (hups, jäi pois)

Keitä riisi, jos et käytä tähteeksi jäänyttä. Sekoita munien rakenne rikki ja paista niistä paistinpannussa ohut munakas. Rullaa se kääröksi ja leikkaa suikaleiksi.

Suikaloi kaali ja sipuli. Paista suikaleita öljyssä vokissa tai isolla pannulla pari minuuttia ja siirrä kulhoon odottamaan. Leikkaa broileinfileet ohuiksi suikaleiksi. Silppua chili ja valkosipulinkynnet, raasta inkivääri. Kuumenna öljyä pannulla, kiehauta mausteet öljyssä ja lisää lihasuikaleet.

Kypsennä sekoitellen, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää. Lisää pannulle vähän öljyä, riisi, kaaliseos ja katkaravut. Kuumenna ja mausta soijalla. Koristele paprikasuikaleilla.