Vadelmat kuuluvat kesään ja suklaa on muuten vaan aina taivaallista. Jotain suklaista ja kuitenkin raikasta etsiskelin ystävälleni tarjottavaksi ja tämä löytyi Hellapoliisin reseptivarastosta. Valitettavasti annoin kakun olla hieman liian kauan uunissa eikä sisus ollut sellaista ihanan valuvaa kuin kuuluisi. Hyvää oli silti jäätelön kera ja hyvässä seurassa nautittuna :)
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
75 g sokeria (n. 3/4 dl)
1/2 dl vehnäjauhoja
200 g Maraboun Premium dark vadelma -suklaata (itse löysin Lidlistä vastaavaa)
1 rkl vettä
65 g voita
1/2-1 dl vadelmia
tomusokeria
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.
Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.
Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.
Irrota jäähtynyt kakku vuoastaan. Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.
Kommentit