2190034.jpg

Minä olen meillä se, joka kaivelee reseptejä sieltä täältä, tekee niistä viikon ruokalistan ja ostoslistan kauppaa varten. Pyrin valitsemaan monipuolisia ruokia ja kokeilemaan kaikkea erilaista.  Silloin tällöin ukko kuitenkin haluaa kokata itsekseen ja päättää siten myös herkun laadun. Lopputulos ei ole yleensä terveellisemmästä päästä, mutta taatusti hyvää. Kuten tämäkin :)

 

Neljälle

 

600 g perunoita (kiinteää lajiketta)

suolaa

8 ½ dl öljyä

 

Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi ja huuhtele tikut kylmällä vedellä. Näin perunoista huuhtoutuu pois hieman tärkkelystä, joka tekee ranskalaisista kovia. Kuivaa perunatikut huolellisesti.

 

Kuumenna runsaasti rasvaa kunnolla isossa padassa. Kokeile lämpötilaa leipäkuutiolla – jos lämpö on oikea, leipä alkaa ruskistua heti. Esikypsennä tikkuja ensin pieninä annoksina 2-3 minuuttia. Nosta ne siis padasta vaaleankeltaisina ja valuta rasva pois. Älä laita pataan liian suuria annoksia kerralla, sillä silloin rasva jäähtyy ja imeytyy perunoihin.

 

Upota sitten esikypsennetyt ranskalaiset rasvakylpyyn vielä toisen kerran – nyt voit laittaa melkein kaiken kerralla. Kypsennä ranskalaiset rapeiksi (4-5 minuuttia), valuta ne hyvin, mausta suolalla ja nauti!