1518437.jpg

 

Samaisille synttäreille tein täytekakun. Iskän toiveena oli perinteinen mansikkakakku. Perinteisetkin kakut on mulle vielä uusinta uutta, joten rupesin netistä etsimään sopivaa reseptiä. Mehukkaan kuuloinen ohje  löytyi "Ei makeaa mahan täydeltä" -blogista. Pääsin samalla kokeilemaan ekan kerran kerman pursottamista ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan, vaikka en hirmu siistiä jälkeä saanut. Matkan aikana ehti kermis vielä vähän valua, mutta se tuskin makua haittasi :)

Pohja:

6 munaa
saman verran jauhoja (josta puolet perunajauhoja)
saman verran sokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi (5min). Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, siivilöiden varovasti sekaan. Paista pohjaa n. 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pohja irtoaa vuoan reunoista.

Banaanitäyte:

3 banaania
1 pussi vanhanajan vaniljakastike -aineksia sekoitettuna 2,5 dl maitoa
vatkattua kermaa

Mansikkatäyte:

2,5 dl kermaa
1 prk rahkaa (250g)
1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 liivatetta
1 sitruunan mehu
mansikoita

Päälle:

5 dl kermaa
tomusokeria maun mukaan
mansikoita
(mansikkahilloa)
1 dl marjamehua
1/2 dl hyytelösokeria

Täyte 1: Valmista vaniljakastike ja laita hetkeksi kylmään. Lisää joukkoon vähän kermavaahtoa. Paloittele banaanit.

Täyte 2: Vatkaa kerma. Lisää rahka ja sokerit. Lisää sitruunamehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana joukkoon. Lisää joukkoon lopuksi paloitellut mansikat.

Kostutin kakun marjan makuisella kivennäisvedellä ja jaoin pohjan kolmeen osaan (kun en neljään uskaltanut). Suojaa vuoka kelmulla ja kokoa kakku takaisin vuokaansa ylösalaisin. Laitoin toiseen väliin banaanitäytettä ja toiseen mansikkatäytettä.

Anna kakun hyytyä kylmässä useita tunteja tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä mansikkahilloa ohuelti kakun päälle. Asettele jäiset mansikat päälle. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä pari minuuttia. Sivele esim. pullasudilla ohuelti hyytelöä mansikoiden päälle. Ole nopea, jähmettyy nopeasti!

Pursota kerma reunoille. Laitoin päälle vielä muutaman valkosuklaalastun.