1767787.jpg

Syntymäpäiväkakussa piti tietysti olla suklaata, mutta se raikastui mukavasti appelsiinilla. Ohje löytyi Unelma Ullan blogista, kiitosta sinnepäin suussa sulavasta luomuksesta :)

Pohja:

4 valkuaista
4 keltuaista
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl kermaa (+ 1 rkl mantelilikööriä)

Täyte:

200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä

Kostutus:

2 dl appelsiinimehua

Kuorrute:

100 g marmeladia
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa syvällä lautasella mikrossa (itse sulatin vesihauteessa), sulata voi ja sekoita hieman jäähtyneeseen voihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää suklaa-voi seos joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sihtaa joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää kerma ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen. Paista halkaisijaltaan n. 22 cm:n (tein 26 cm:n) vuoassa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kahteen osaan. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä, sekoita kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täytteeseen. Mausta sokerilla maun mukaan. Laita toinen kakkupohja kelmutetun kakkuvuoan pohjalle tai irtopohjareunavuoan pohjalle. Kostuta se. (Levitin marmeladia kostutuksen lisäksi hieman molemmille pohjille). Lisää täyte ja nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä kuumenna kerma ja pilkottu suklaa paksupohjaisessa kasarissa. Sivele kakun pintaan marmeladikerros, näin saat tasaisemman pinnan kuorrutukselle. Kaada kakun päälle, voit nostella ylivalunutta tryffeliä takaisin kattilaan ja kuumentaa uudelleen juoksevaksi jos se ehtii jähmettyä. Ja kaataa taas uudelleen kakun päälle. Koristelin kakun appelsiinin kuoresta tehdyillä suikeroilla ja valkosuklaaseen kastetuilla säilykemandariinin lohkoilla.