Hankittiin muutama vuosi sitten jäätelökone ja täytyy myöntää, että se ei juuri ole päässyt kulumaan käytössä. Aina säännöllisin väliajoin saan kuitenkin herätyksen asian suhteen, nyt liikkeellepanijana toimi ykkösbonus-lehden sorbettiohje. Oli hyvää, mintusta tuli jäätelöön tosin sellasia "karvoja", mutta senhän voisi korvata vaikka mangon palasilla tms, jos haluaa :)
6 annosta
3 kananmunan valkuaista
1½-2 dl tomusokeria
1 ison sitruunan kuoriraaste ja mehu
150 g kypsää tuoretta mangoa tai säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna
½ dl tuoretta minttua silputtuna
Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia ja tomusokeria kunnes seos on tasaista ja sakeaa, mutta ei vielä kovaa vaahtoa. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu, mangosose sekä minttusilppu seokseen.
Pane kulho pakastimeen ja jäädytä seosta 4-6 tuntia. Sekoita 3-4 kertaa jäätymisen aikana. (Meillä tämän vaiheen hoiti jäätelökone).
Jäätelökoneen pyörityksen jälkeen laitettiin sorbetti vielä hetkeksi pakastimeen,
että siitä sai tehtyä palloja.
Kommentit