Perinteeksi muodostuneisiin ystävien kesken pidettyihin glögiäisiin jokainen toi jotain. Emäntä ilahtuu erityisesti siitä, jos vieraat tuovat juomia, sillä alkoholilla varustettuina ne osaavat olla melko hintavia. Lisäksi saimme nauttia salaatista, pikkusiskon juustotangoista ja naapurin bravuurista, tonnikalapiirakasta (jonka ohje minunkin täytyy pyytää, tai oikeastaan ryöstää, joskus!). Itse väsäsin suolaiseksi pieniä poropiiraita ja laitoin tarjolle suomalaisia juustoja ja hilloja. Mies, joka on perehtynyt pullien leivontaan, teki herkullisia pipari-suklaapullia, jotka löytyvät täältä.
Poropiiraat 12 kpl
1/2 pkt ruisperunataikinaa
rasvaa vuokien voiteluun
2 rkl seesaminsiemeniä vuokien jauhottamiseen
n. 200 g pippurilla maustettua tuorejuustoa
2 tl karpalohyytelöä
12 ohutta siivua kylmäsavustettua poron paistia
koristeluun tuoretta persiljaa
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voitele pieni muffinivuokapelti ja jauhota se seesaminsiemenillä. Leikkaa taikina 12 osaan ja painele taikinapalat vuokien pohjalle ja noin reunoille. Painele pohjiin reikiä haarukalla. Paista piiraspohjia uunin keskitasossa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Sekoita tuorejuustoon karpalohyytelö ja täytä piiraspohjat seoksella. Taittele poronpaistisiivut ja aseta ne täytteen päälle. Koristele piiraat persiljalla.
Juustolautaset
suomalaisia juustoja (esim. leipäjuustoa, munajuustoa ja kuminajuustoa)
suomalaisia hilloja (esim. lakkahilloa ja karpalohyytelöä)
Kommentit