2190124.jpg

Meidän perheessä on ennen joulua varsinainen synttärisuma. Kaikki kolme sisarustani ovat syntyneet joulun alla. Isosiskoni jaksoi kuitenkin kutsua meidät synttärikahveelle ja tarjosi suussa sulavaa ranskalaista suklaakakkua, jonka ohjeen kyllä pyydän heti kun tarve tulee :P Itse en ehtinyt miettiä etukäteen, mitä veisin, joten nappasin kotimatkalla kaupasta piparitaikinaa ja brie-juustoa ja pyöräytin tällaisia. Alkuperäisessä ohjeessa brien tilalla on sinihomejuustoa.

 

400 g valmista piparkakkutaikinaa

100 g brietä tai sinihomejuustoa

 

Sulata piparkakkutaikina ja kaaviloi se suorakaiteen muotoiseksi, puolen sentin vahvuiseksi ja noin 28 sentin korkuiseksi levyksi. Murenna juustoa taikinan toiselle puolelle, taita toinen puoli päälle ja painele levyjä kevyesti yhteen.

 

Leikkaa vajaan sentin levyisiä suikaleita ja kierrä puikoiksi juustotankojen tapaan. Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.