2204834.jpg

Tämä joululimpun resepti oli Maalaisunelma -lehdestä, jonka joulunumero oli ainakin aivan ihana. Kauniita kuvia ja ihania vinkkejä! Jopa vaatejuttu oli minun makuuni :) Teimme tämän satsin puolikkaana, josta tuli siis 2 limppua.

 

4 limppua

 

1 l piimää

100 g hiivaa

2 dl siirappia

1 rkl pomeranssinkuorta

1 rkl fenkolia

1 rkl suolaa

12 dl ruisjauhoja

16 dl hiivaleipäjauhoja

rusinoita maun mukaan

 

Sekoita kädenlämpöisen piimän joukkoon hiiva, siirappi ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan. Kohota taikina. Leivo taikinasta neljä limppua. Anna leipien kohota. Paista leivät 175 asteessa noin tunti. Voitele kypsät limput siirappivedellä.