1594496.jpg

Täällä nyt vähän pätkii tämä päivittäminen, kun on niin paljon koulujuttuja…jotka tosin myös syövät ruuanlaittoaikaa, kun haluaa vaan nopeasti jotain ravintoa (lue:einestä). Mutta aina kun saan kokeiltua jotain uutta ja totean sen hyväksi, pistän ohjeen mieleen sopivaa päivittämishetkeä odottamaan. Nämä kanahampparit syötiin varmaankin jo pari viikkoa sitten…olivat jättehyviä :)

 

Sämpylät (8 kpl)

 

3 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä

 

Pinnalle: vettä tai maitoa
(seesaminsiemeniä)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa se 8 osaan. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

 

Kanapihvit

 

1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ kg broilerin jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia + 1 dl vettä
1 tl currya

 

Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauheliha. Turvota sipulikeittoaineksia hetki vedessä ja lisää curryn kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Kypsennä paistinpannulla.

 

Lisäksi sämpylän väliin:

 

salaattia
suolakurkkua
(sinappia ja ketsuppia)
hampurilaiskastiketta
tomaattia