2188929.jpg

Tämän ohjeen nimi on Leilan ruotsinkielisessä kirjassa "jättegoda kolasnittar", mutta ne ovat tismalleen samanlaisia kun lapsena tekemäni maailman parhaat viipaleleivät. En tiedä mistä äiti oli alun perin reseptin saanut, mutta näitä tehtiin usein :) Ovat tosi nopeita tehdä ja aineet löytyvät kaapista melkein aina. Inkiväärin sijaan voi käyttää muutakin maustetta tai jättää pois kokonaan.  

 

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

1 rkl vaaleaa siirappia

1 ¼ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl jauhettua inkivääriä

 

Aseta uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi sähkövatkaimella. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja inkivääri keskenään ja lisää ne taikinaan. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan (neljästä pötköstä saat vinoneliöitä ja kahdesta vinoja suorakaiteita) ja muotoile  pellinmittaisiksi pötköiksi leivinpaperille. Taputtele jauhoisin käsin pötköjä hieman litteämmiksi. Tee pintaan raitoja vaikkapa haarukalla.

 

Paista taikinapötköjä uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna pitkuloiden jäähtyä hieman ja leikkaa sitten niistä vinoneliöitä. Anna vielä jäähtyä ennen tarjoilua.