1269782.jpg

Tehtiin taas iltapalaksi leipää, jotta vältyttiin liialta lukemiselta (siis kouluhommien). Tämä ohje oli kirjasta "Leivo herkkuja helposti" ja kuulosti helpolta. No, todella helppo ja nopea olikin, mutta leivästä tuli melko tiivistä ja mitäänsanomattoman makuista. Ei pahaa, muttei mitään herkkuakaan, siis.

500 g hiivaleipäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 dl rasvatonta piimää
n. 2 dl lämmintä vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja alusta notkeaksi. Muotoile takinasta sileä, pyöreä leipä. Vedä terävällä veitsellä 2 cm:n syvyiset viillot ristiin leivän yli.
Näin leipä paistuu kypsäksi keskeltäkin.

Paista leipää uunin alatasossa 200-220 asteessa 35-40 minuuttia. Kopauta leivän pohjaa. Jos ääni kuulostaa ontolta, leipä on kypsä.