1284417.jpg

Tässäpä kunnon äijäruokaa. Tähänkin resepti löytyi kotilieden keittokirjasta. Meidän perheessä ei yleensä olla kalorinvahtaajia, mutta tässä en kyllä hennonu laittaa kaikkea rasvaa, mitä reseptissä oli. Siis tosi maukasta oli, mutta en suosittele kalorikammoisille :)

4 annosta

400 g spagettia
noin 120 g pekonia
3-4 kananmunaa
1 dl parmesaania
(suolaa)
mustapippuria
50 g voita (puoletkin riitti)

Leikkaa pekoni neliöiksi ja ruskista palaset. (Ohjeessa luki, että öljyssä, mutta en usko, että se pekonin kohdalla on tarpeen). Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Vatkaa kananmunat kevyesti erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon juusto, ripaus suolaa ja myllystä muutama kierros mustapippuria. Sulata voi ja anna sen ruskistua kevyen pähkinämäiseksi.

Valuta keitetty spagetti ja kaada takaisin keittoastiaan. Kaada päälle munaseos, pekonikuutiot ja voisula koko ajan sekoittaen, niin että kananmuna kypsyy kuuman spagetin pintaan pehmeästi. Älä kuumenna spagettia liikaa, jottei munaseos kuivu.

Tarjoa heti. Jokainen voi vielä lisätä annokseensa mustapippuria ja juustoraastetta.