1488785.jpg

Eipä olisi tullut tämän tytön mieleen yhdistää ohrasuurimoita ja makkaraa, mutta nehän sopivat
keskenään oikein hyvin :) Resepti hieman muunnettuna pirkalta.


4-5 annosta

 

1 punasipuli
1 purjo
¼ lohko juuriselleriä
400 g lenkkimakkaraa (kevyt)
2-3 rkl öljyä
1 ½ dl esikypsennettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
300 g porkkanaa kuutioina
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
2 rkl sinappia
1 dl persiljaa hienonnettuna

 

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
Kuori ja kuutioi selleri ja porkkanat. Paloittele makkara.

 

Kiehauta sipuli kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita sipulien joukkoon ohrasuurimot ja hauduta hetken aikaa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio.

 

Lisää porkkana- ja sellerikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja sinapilla. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ja ohrasuurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.

 

Ruskista makkarakuutiot pannussa ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa maustekurkkujen ja punajuurien kera.