1438890.jpg

Äh, olenpas taas ollut saamaton päivittämisen suhteen. Tätäkin syötiin vaikka kuin kauan sitten…ohje löytyi yhteishyvän ruokalehdestä. Oli hyvää, vaikka majoneesi ei kovin chilistä ollutkaan :)

 

Parmesaanibroileri:

 

1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
¾ dl maitoa
4 paahtoleivän palaa
1 ps (100g) parmesaanijuustoraastetta
1 ruukku ruohosipulia
6 broilerin rintafileetä

 

Kaada vehnäjauhot lautaselle. Riko kananmunat ja sekoita maidon kanssa, kaada munamaito toiselle lautaselle. Murustele leivän palat ja sekoita parmesaanin kanssa. Hienonna ruohosipuli ja lisää parmesaaniseokseen. Kasta broilerin rintafileet ensin vehnäjauhoihin, sitten munamaitoon ja lopuksi parmesaaniseokseen. Painele kuorrutetta vielä sormin fileisiin, jotta se pysyy niiden pinnalla.

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista fileet nopeasti öljyssä pannulla ja siirrä ne sen jälkeen uunivuokaan. Kypsennä keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa chilimajoneesin ja esim. riisin kanssa.

 

Chilimajoneesi:

 

1 valkosipulinkynsi
½ tl anista
175 g kevytmajoneesia
3 rkl makeaa chilikastiketta
2 tl tomaattipyreetä

 

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi kulhoon. Murskaa anis hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna vetäytyä hetken kylmässä.