2189967.jpg

"Hyvää, että...voi vitsi...ah", sanoi mies kun kysyin, että mitä tähän kirjoitan. Niin, iltapalaksi tehtiin perunasalaattia välimerellisin maustein Kotilieden suuresta keittokirjasta. Oli kyllä tosi maukasta, mietittiin, että sopis hyvin johkin kesäisiin juhliin, vaikkapa. Nam, nam :)

10 annosta (tehtiin puolikas annos)

1,3 kg keitettyjä, kuorittuja perunoita
150 g purjoa
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g mustia oliiveja (käytettiin kivettömiä kalamata-oliiveja)
150 g kaprista (jätettiin pois)

Kastike:

1 dl oliiviöljyä
1/4 dl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
2-3 tl suolaa
1 rkl provencale-mausteseosta

koristeeksi isoja varrellisia kapriksia (jätettiin pois)

Keitä perunat kypsiksi jo edellisenä päivänä (höpö, höpö, ihan hyvin toimi samanakin, kun vaan antoi vähän jäähtyä). Kuutioi jäähtyneet perunat. Silppua myös purjo sekä aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita kastikkeen ainekset. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska oliivit ja kaprikset ovat suolaisia. Sekoita kaikki ainekset sekä kastike varovasti nostellen. Koristele kapriksilla.