Näiden suklaapalojen kanssa kävi hassu moka…ohjeessa luki ”ginger ale” ja molemmilla meistä oli mielikuva, että se on joku mikseri Schweppes-merkin alla. Kaupoista ei kuitenkaan löytynyt sellaista, joten rupesimme epäilemään, josko muistimme omiamme. Nappasin sitten hyllystä inkivääriolutta enkä miettinyt asiaa sen enempää. Kun selailin cocktailkirjaa uuden vuoden juhlia varten kävi kuitenkin ilmi, että olimme alun perin oikeassa, kyseessä on todella alkoholiton virvoitusjuoma. No, meidän kuorrutteesta tuli hieman tujumpaa, mutta ei se maltainen maku hullumpi ollut :) Nämä Nigellan ohjeella tehdyt suklaapalat ovat muutenkin melko mausteisia ja eivät ehkä maistu lapsille.

 

Taikina:

 

175 g margariinia

1½ dl tummaa muscovadosokeria

2 rkl sokeria

vajaa 1 ½ dl vaaleaa siirappia

vajaa 1 ½ dl tummaa siirappia

¼ tl jauhettua mausteneilikkaa

1 tl jauhettua kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

1 ¼ tl soodaa

2 rkl lämmintä vettä

2 munaa

2 ½ dl maitoa

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

175 g tummaa suklaata

 

Kuorrute:

 

4 dl tomusokeria

30 g margariinia

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl ginger alea

 

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 30 x 20 x 5 cm) leivinpaperilla. Sulata margariini kattilassa sokerin, muscovadosokerin, siirappien, neilikan, kanelin ja inkiväärin kanssa. Sekoita sooda lämpimän veden kanssa.

 

Ota kattila hellalta ja sekoita joukkoon munat, maito ja soodavesiseos. Sekoita sekaan kaakao ja jauhot ja sekoita kunnolla puuhaarukalla. Lisää vielä pilkottu suklaa ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 45 minuuttia, kunnes pohja on kohonnut ja saanut hieman rapean kuoren. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Siivilöi tomusokeri. Lämmitä margariini, kaakaojauhe ja ginger ale paksupohjaisessa kattilassa. Kun margariini on sulanut, sekoita joukkoon tomusokeri. Kaada kuorrute pohjan päälle. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa kakku 12 osaan.