2114424.jpg

En ole koskaan tehnyt piparkakkutaikinaa itse, joten kun silmiin osui kirjastossa "piparkakkukirja" päätin vihdoin kokeilla. Valitsimme ukon kanssa kaksi ohjetta, molemmille oman. Ensin oli oman taikinani vuoro…ennen paistamista taikina oli voi, niin hyvää ja piparit nousivatkin kauniisti uunissa. Mutta mihin se maku katosi taikinasta paistamisen aikana? Niin paljon mausteita eikä niistä ollut tietoakaan. Kaiken lisäksi rakenne oli pölyinen. Pöh.



No, ukon taikinan vuoro. Jos mahdollista, raaka taikina oli vielä parempaa :)! Hienoista sammakko- ja prinsessamuoteista ei kuitenkaan ollut paljon iloa kun taikina levisi paistaessa…prinsessasta tuli vähemmän siro prinsessa. Mutta maku oli kohdallaan! Sopivan mausteisia ja mukavan siirappisia. Nyt ei ainakaan vielä uskalla kokeilla uutta reseptiä, sen verran hyviä nämä olivat :P Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös 2 tl anista, mutta jätin sen pois, koska kuulosti turhan eksoottiselta :)



250 g voita
4 ½ dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl hunajaa
12 dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä

2 tl maustepippuria



Vatkaa munat ja 3 dl sokeria vaahdoksi. Kuumenna 1½ dl sokeria, hunaja, siirappi, voi sekä mausteet kiehumispisteeseen. Sekoita sooda jauhoihin ja yhdistä kaikki seokset. Anna taikinan seistä seuraavaan päivään. Ota taikinaa pienissä erissä leivinpöydälle kaulittavaksi. Ota muoteilla piparkakkuja pellille. Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.