1296879.jpg

Deko-lehdestä löytyi sopiva iltapala makean nälkään. Omenien kirpsakka maku toi pannariin särmää :)

uunipellillinen

6 dl maitoa
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä tai sulatettua margariinia
2 hapahkoa omenaa
1-2 banaania
kanelia ja fariinisokeria

 
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola sekä sokeri. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää loput maidosta sekä öljy tai sulatettu margariini. Anna taikinan turvota jonkun aikaa.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Poista omenista siemenkota, kuori ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet kaneli-sokeriseoksessa. Viipaloi banaanit ja ripottele viipaleille fariinisokeria. (Ripottelin myös omenoille, en saanut kääntelemällä tarttumaan pintaan.)

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Pane hedelmäviipaleet taikinan päälle. Kypsennä pannaria uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.  Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.