1495227.jpg

Oli toissapäivänä ylitsepääsemätön himo leipoa jotakin, vaikka makiaa oli tullut syötyä lähipäivinä ihan tarpeeksi. No, onneksi mies vei osan kakusta töihin, koska tämä oli oikeasti vähän liiankin hyvää :P Tällasen "kuivakakun" kehtaisi viedä tuliaisiksikin, sen verran mehevää oli!
Jouduin joissain aineissa vähän soveltamaan, suluissa ne, mitä käytin.

 

Taikina:

 

200 g voita
3 dl dokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)
2 ½ dl kermaviiliä
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

 

Murotaikina:

 

1 ½ dl ruskeaa sokeria (puolet tavallista, puolet fariinisokeria)
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita

 

Kuorrutus:

 

2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia (vaaleaa siirappia)

 

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen edelleen sekoittaen ja sitten vanilja-aromi ja kermaviili. Sekoita hyvin.

 

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää lopuksi kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja taikina on valmis.

 

Valmista seuraavaksi murotaikina. Mittaa kulhoon ruskea sokeri, vehnäjauhot, kaneli, suola ja voi. Nypi ainekset sormilla sekaisin. Kaada puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan ja ripottele päälle puolet murotaikinasta. Kaada murotaikinan päälle loput kakkutaikinasta
ja viimeiseksi kerrokseksi loput murotaikinasta.

 

Paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kun kakku on kypsä, tee kuorrutus sen jäähtyessä. Koristele kuorrutteella halun mukaan.