2204672.jpg

Ukon kanssa mietimme, miksi riisipuuroa tulee syötyä vain jouluna. Se on niin hyvää, ihan vain kanelin ja sokerin kanssakin! Toisaalta sen teko on niin hidasta puuhaa, että se jää helposti vain aattoaamun herkuksi. Ukko tuskasteli puuron kanssa, kun se meinasi palaa pohjaan koko ajan. Anoppini antoi vinkiksi, että puuroa keittelee ihan hiljalleen ja kauemmin kuin ohjeessa, kenties tunninkin verran. Kiisselin olen tehnyt aina edellisenä päivänä jääkaappiin niin ettei mene koko aamu kokkailuksi :)

 

 

Riisipuuro

 

2 dl puuroriisiä

2 dl vettä

1 l maitoa

½ tl suolaa

 

Mittaa vesi ja riisit kattilaan. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen. Anna puuron hautua kypsäksi, noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla. Tarjoa sekahedelmäkeiton kanssa.

 

Sekahedelmäkeitto

 

500 g sekahedelmiä

5 dl vettä

5 dl omenamehua

1 dl sokeria

2 kanelitankoa

3 rkl perunajauhoja

½ sitruuna

 

Keitä vettä, omenamehua, sokeria ja hedelmiä ja kanelitankoja 20 minuuttia. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada se hitaasti kattilaan koko ajan sekoittaen. Siirrä keitto pois levyltä heti kun se kiehahtaa. Purista sitruunan puolikkaasta mehu ja lisää se keittoon.