2188891.jpg

Tässäpä hieman vaihtelua perinteisempiin leipiin. Nimestään huolimatta tämä leipä ei ole makea vaan aika vahvan makuinen. Me söimme sitä nutellan kanssa, alkuperäinen ohje suosittelee hilloa tai marmeladia :)

 

15 g tuorehiivaa
40 g sokeria
3,1 dl maitoa
400 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
40 g sulatettua voita
ripaus suolaa

 

Murenna hiiva kulhoon ja lisää sokeri.  Lämmitä maito hieman kättä lämpöisemmäksi ja lisää se hiivan joukkoon. Sekoita ja jätä 10 minuutiksi, kunnes seoksen pinta tulee huokoiseksi. Lisää jauho, kaakaojauhe, voi ja ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa käsillä noin 6 minuuttia kunnes taikina on tasaista ja joustavaa. Peitä kulho liinalla ja jätä se lämpimään paikkaan 1½-2 tunniksi, kunnes se on kohonnut. Voitele ja jauhota leipävuoka (n. 30 cm x 11 cm).

 

Vaivaa taikinasta kuplat pois ja muotoile se vuokaan sopivaksi. Laita taikina vuokaan, peitä liinalla ja jätä taas lämpimään paikkaan 30 min-1 tunniksi, kunnes taikina on taas kohonnut. Kun taikina nousee, lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista leipää noin 25 minuuttia tai kunnes sen kuori on kiinteä
ja leipä kumisee pohjaan koputettaessa.