1305825.jpg

Löysin Elämän pieniä iloja –blogista Jamie Oliverin pizzapohjaohjeen. Meidän lähikaupasta ei löytynyt durumvehnäjauhoja eikä oikeastaan juuri mitään pizzan päällekään ;) Kastike pizzan pohjalle syntyi kaltatuista tomaateista, tomaattipyreestä, pizzamausteesta, valkosipulista ja mustapippurista. Päälle mozzarellajuustoa, pestoa ja sipulia. Pohja oli oikein onnistunut, ohut ja reunoilta
sopivan rapea :) Tehtiin puolikas taikina, mutta tässä ohje neljälle pizzalle.

 

Pizzapohja ( 4 pizzaa )

 

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4, 5 dl durumvehnäjauhoja
suolaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl sokeria
n. 8 g (3/4 pussia) kuivahiivaa

 

Liuota veteen sokeri ja kuivahiiva. Laita jauhot ja suola kulhoon, tee keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen ja sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa käsin n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä 15-20 min.

 

Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n. 5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se, ja nosta pohjat foliolle. Paistetaan 250 asteisessä uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min.