1645555.jpg

Kävin taannoin kuolaamassa Monkey Foodin purkkiparsapiirakkaa ja sain oivan tilaisuuden apinoida sitä, kun ystävät kyläilivät. Oli ihan törkyhyvää, kiitos vaan sinne aparuuan suuntaan :) !

 

Pohja

 

2 dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl raastettua parmesaania
100 g voita

 

Voitele piirasvuoka. Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin huoneenlämmössä notkistunut voi, nypi sekaisin. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin (min. 1/2 h) ja valmista täyte. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

 

Jauhelihatäyte

 

300 g vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa

 

Pilko sipuli ja valkosipuli, paista pannulla voissa tai öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun odottamaan ja valmista parsatäyte.

 

Parsatäyte

 

3 rkl voita
2 rkl jauhoja
n. 400 g valkoista purkkiparsaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria

 

Päälle

 

100 g fetaa

 

Pilko parsat, säästä parsojen liemi. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja sekoita, anna kiehahtaa. Sekoita parsatölkin liemi ja kerma keskenään ja lisää seos kattilaan vähin erin, koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti ja sekoittele. Mausta ja lisää parsapalat, anna vielä porista hetki kasaan ja tarkista maku. Muhennoksen tulee olla aika paksua ja kiiltävää.

Kokoa piiras levittämällä piiraspohjalle jauheliha-sipuliseos ja kaada päälle parsamuhennos. Murustele päälle feta. Paista uunin alatasolla n. 45-50 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit paistaa piirasta 225 asteessa puoli tuntia.