2048100.jpg

 

Tein tämän kakun kaveriporukkamme Halloween-kemuihin. Loppukoristelussa tuli hieman kiire, kuten näkyä saattaa, eikä turkinpippurirouhe tarttunut kakun reunoihin, kun kermavaahdon pinta oli ehtinyt jähmettyä. Mutta kakku oli oikein hyvää ja toi mukavaa vaihtelua perinteisiin marjakermakakkuihin :)

Pohja:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

2 dl säilykepersikoiden mehua

Vanilja-juustovaahto

1 tlk Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Täyte:

2 tlk persikanpuolikkaita mehussa
1 dl lakritsikastiketta

Koristeluun:

n. ½ dl lakritsikastiketta
n. 150 g turkinpippurirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin halkaisijaltaan 24 cm). Paista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta persikat (ota mehu talteen) ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy mehulla ja pursota pohjalle noin ½ dl lakritsikastiketta. Levitä päälle puolet persikoista ja ¼ vaniljajuustovaahdosta. Täytä seuraava kerros samoin. Nosta päälle kostutettu kansilevy (tai pohja, jos kokoat vuokaan ylösalaisin). Nosta kakku kylmään kostumaan kevyen painon alle vähintään tunniksi.

Levitä kakun pinnalle ja reunoille loput vanilja-juustovaahdosta veitsen tai lastan avulla. Pursota kakun pinnalle ympyröinä jääkaappikylmää lakritsikastiketta, josta kuvioit ”hämähäkinverkon” keskeltä reunoihin tikulla vetäen. Koristele reunat salmiakkirouheella.