1391785.jpg

Tämä ruoka löytyi meksikolaisten ruokien reseptikirjasta. Vaikuttaa erikoiselta, mutta mä kyllä tykkäsin mausta. Mies tosin teki ja sillon kaikki maistuu paremmalta kun itse tehtynä. Johtuuko kenties siitä, ettei ole itse siinä ruoan hajussa koko ajan…

 

Neljälle:

 

2 rkl voita
6 hienoksi pilkottua valkosipulin kynttä
1 tuore, kuutioitu vihreä chili ilman siemeniä
1½ tl jauhettua juustokuminaa
6 karkeasti pilkottua kypsää tomaattia
8 kevyesti vatkattua munaa
4 rkl tuoretta, silputtua korianteria
8-10 suikaloitua ja rapeiksi paistettua maissitortillaa tai vähäsuolaisia tortillalastuja
3-4 ohuiksi viipaloitua sipulia
mietoa chilijauhetta koristeeksi

 

Sulata puolet voista pannulla. Lisää valkosipuli ja chili ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Lisää juustokumina ja kypsennä 30 sekuntia sekoittaen. Lisää tomaatit ja kypsennä vielä 3-4 minuuttia tai kunnes tomaattien neste on haihtunut. Nosta pannusta ja laita sivuun.

 

Sulata loppu voi paistinpannussa ja kaada pannuun vatkatut kananmunat. Paista sekoittaen kunnes munaseos alkaa hyytyä. Lisää sivuun laittamasi chili-tomaattiseos. Sekoita varovasti munaseoksen joukkoon.

 

Lisää tortillalastut varovasti ja jatka paistamista sekoittaen kerran tai kaksi, kunnes munat ovat mielestäsi sopivia. Tortillojen pitäisi olla joustavia ja pehmeitä. Siirrä ja ympäröi tuoreella korianterilla ja sipuleilla. Koristele chilijauheella.