1890857.jpg

Tämä(kin) ohje löytyi ruotsalaisen Leilan ihanasta "Piece of Cake" –kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa vehnäjauhojen tilalla oli ruisjauhoja, siirappi oli tummaa ja  lisäksi tuli 1 rkl leipämaustetta. Resepti vaati hieman tuunausta lähikaupan valikoiman takia :) Mutta sitten tämä leipämauste...en tiedä onko Suomessa edes olemassa sellaista? Joku viisaampi valaiskoon :)

muoks: ainakin googlettamalla löytyy jonkinlaista leipämaustetta...ehkäpä sitä on
suuremmissa kaupoissakin siis.

 

12 sämpylää

 

35 g voita
3 dl maitoa
½ dl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
50 g tuorehiivaa
1 dl rusinoita
8 dl vehnäjauhoja

 

Sulata voi, lisää joukkoon maito, siirappi ja suola. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Kaada sekaan rusinat ja lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on sopiva. Anna taikinan kohota pyyhkeen alla noin 30 minuuttia.

 

Laita uuni päälle ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Jaa taikina 12 osaan, pyöräytä palat jauhossa ja aseta sämpylät pellille nousemaan noin 30 minuutiksi. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.