1391973.jpg

Mun ihan ehdottomia lempimakuja…inkivääriä, sitruunaa ja currytahnaa. Nam, nam :)
Ohje on "Basic cooking" -kirjasta, joka on osoittautunut ihan kelpo-opukseksi.

 

Neljälle

 

noin peukalonkokoinen palanen tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 käsittelemätön sitruuna
1 rkl currytahnaa (laitoin punaista)
4 broilerin rintafileetä
2 rkl öljyä
2-3 rkl soijakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
hyppysellinen sokeria, suolaa

 

Kuori ja silppua inkivääri, valkosipulinkynnet ja sipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Sekoita currytahnaan kaikki muu paitsi sitruunamehu.

 

Leikkaa rintafileet noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Ruskista suikaleet nopeasti joka puolelta. Nosta broilerinsuikaleet pois pannulta ja lisää pannulle soijakastike. Anna sen kiehahtaa. Sekoita siihen sitten puolet kookosmaidon pinnalla uiskentelevasta "kermasta".

 

Lisää seuraavaksi pannulle currytahna ja sekoittele miedolla lämmöllä 1-2 minuuttia. Mausta se hyppysellisellä sokeria. Lisää pannulle kookosmaito vähän kerrallaan ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon lopuksi jäljellä oleva kookoskerma, broilerisuikaleet ja hiukan suolaa ja kuumenna seos vielä kunnolla ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä riisiä.