1691195.jpg

 

Jaahas…tästä reseptistä huomaan, että olen aika tyylikkäästi jälkijunassa näissä päivityksissä. Kyseisen ystävän synttäreitä juhlittiin nimittäin kesäkuun alussa :) Nooh, vielä mä joskus pääsen ajan tasalle!

Tämän kakkureseptin bongasin Hellapoliisilta, kun etsin kakkuun kesäisiä makuja. Täytyy sanoa, että kakun mausta en saanut ihan parasta mahdollista kuvaa, kun olin niin pyörryksissä alle nautituista grilliherkuista. Sen verta mitä maistoin, jäin kaipaamaan hiukan lisää kirpsakkuutta valkosuklaan pariksi, ehkä enemmän raparperia.

 Kakkupohja on kuudesta munasta ja leikattu kolmeen osaan. Koristeeksi tein kirjaimet valkosuklaasta, mutta ne rupesivat sulamaan hetken päästä kun ne otin ne jääkaapista.

 Mansikka-raparperitäyte:

150 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua

 Laita kattilaan raparperiviipaleet ja mansikat sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.
Kuumenna mansikkamehu mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.


Kuumenna mansikkamehu mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Valkosuklaatäyte:

2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

 Kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna täytteiden hyytyä yön yli. Kermavaahtoa on kakun reunoilla n. 5 dl ja mansikkapäällinen on tehty samoin kuin täällä.