1961526.jpg

Myönnetään, tästä kuukauden välein päivittämisestä on tulossa tapa. Mutta, nyt on pitkästä aikaa vapaapäivä ja ajattelin päivittää vanhoja juttuja. Tästä ruoasta en ota kunniaa, sillä ukko teki sitä hääpäiväksemme (jota vietettiin melkeen kaksi kuukautta sitten :) Ruoaksi kalkkunapihvejä suklaakastikkeella ja jälkiruoaksi, mitäpäs muutakaan kuin suklaata ja skumppaa.
Voiko nainen enempää toivoa :)

Neljälle

 

1 rasia kalkkunan fileepihvejä
juoksevaa margariinia
suolaa ja pippuria
1 appelsiini

 

Suklaakastike

 

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
½-1 punainen chilipalko
2 isoa tomaattia
1 dl rusinoita
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl öljyä
4-5 dl vettä
1 ½ rkl kanafondia
½ tl korianteria
½ tl kanelia
¼ tl neilikkaa
1 dl mantelijauhetta
100 g tummaa suklaata

 

Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kalttaa tomaatit: kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuori irti. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää sipulit, chili, rusinat, seesaminsiemenet ja tomaatit. Kiehauta. Lisää vesi, kanafondi ja mantelijauhe. Mausta kanelilla, neilikalla ja jauhetulla korianterilla. Anna kiehua hiljaa noin 1/2 tuntia.

 

Soseuta kastike sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää tumma suklaa pieninä paloina. Paista kalkkunapihvit sillä aikaa, kun kastike kiehuu. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Leikkaa hyvin pestyn appelsiinin kuoresta ohuita suikaleita. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että hedelmäliha on näkyvissä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet pihvien päälle. Tarjoa lisäkkeeksi appelsiinin kuorella maustettua riisiä.