1338947.jpg

Torstaina ihanat tyttöystäväni olivat kyläilemässä ja tokihan piti tehdä jotain suklaista suolaisen tarjottavan lisäksi. Mun pitäisi varmaankin perustaa jo oma kategoria "ensimmäisille yrityksille", tämä kääretorttukin oli elämäni ensimmäinen. Sinänsä hassua, ettei ole tullut tehtyä aiemmin, kun ajattelee kuinka yksinkertainen herkku se on. Tortusta tuli ruma pökkelö, kun kermavaahtokin loppui kesken, mutta mausta kyllä tykättiin :)

 

Taikina:

 

150 g tummaa suklaata
2 rkl vettä
6 munaa
175 g sokeria
25 g jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

 

Täyte:

 

3 dl kuohukermaa
100-150 g mansikoita viipaleina

 

Leikkaa leivinpaperista noin 38 x 25 sentin pala uunipellille. Kuumenna suklaata ja vettä jatkuvasti hämmentäen, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota munat ja sokeri 10 minuuttia tai niin kauan kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetkisen nostettaessa pinnalla.

 

Sekoita suklaa vähitellen vaahdon joukkoon. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja hämmennä varoen seokseen. Kaada taikina leivinpaperille ja sivele tasaiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa 12 minuuttia.

 

Ripottele puhtaalle leivinpaperille tomusokeria ja kumoa torttu sille. Irrota lämmin leivinpaperi varovasti levyn pohjasta. Kääri torttu ja puhdas leivinpaperi rullalle, peitä kostealla liinalla ja anna jäähtyä kokonaan.

Vatkaa kerma kovaksi. Avaa kääretorttu varovasti ja asettele mansikat levylle. Sivele levylle kolme neljännestä kermasta ja kääri takaisin rullalle. Koristele kermalla ja esimerkiksi suklaaraasteella tms.