1767668.jpg

Muutama viikko sitten saimme vieraita kaaaukaa Australiasta. Miehen veli perheineen piipahti Suomen "kylmässä" kesässä ja ehtivät meillekin iltakahveelle :) Aiemmin kehumani Kesän ilot -kirja pääsi taas testikäyttöön kun pyöräytettiin kyseinen piirakka. Tuoreen pinaatin hinta järkytti köyhää opiskelijaa, mutta suolaisen fetan ja pinaatin yhdistelmä oli onnistunut :)

 

6-8 annosta

 

Piirakkapohja:

 

150 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

 

400 g tuoretta pinaattia huuhdeltuna ja kuivattuna
1 punasipuli ohuina viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
6-8 aurinkokuivattua tomaattia paloina
100 g fetajuustoa paloina
4 munaa
4 dl maitoa
suolaa ja pippuria
2 rkl ruohosipulisilppua

 

Nypi voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon vesi, hiero taikina tasaiseksi ja kiedo se tuorekelmuun. Pane taikina vähintään tunniksi jääkaappiin ennen käyttöä. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 26 cm, ja pistele pohja haarukalla. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä pinaattia ja sipuliviipaleita, kunnes pinaatti kuivahtaa hieman. Kaada seos piirakkapohjalle, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja fetapalat. Vatkaa munat, maito, suola, pippuri ja ruohosipulisilppu keskenään. Kaada munaseos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.