1338930.jpg

Taas löytyi Kotilieden keittokirjasta toimiva ohje. Tarkoitus olisi varmaankin käyttää tähän
tuoreita sieniä, mutta me laitettiin säilykeherkkusieniä. Oli kyllä yllättävän hyvää :P

 

Taikina:

 

½ l maitoa
1 ps (80 g) sienikeittojauhetta
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja

 

Pinnalle:

½-1 l sieniä
1 sipuli
½ rkl öljyä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 iso tomaatti
basilikasilppua
1-2 dl juustoraastetta

 

Sekoita sienikeittojauhe maitoon ja liota siinä 20-30 minuuttia. Lisää vähitellen vatkaten jauhot. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele pieni uunivuoka kevyesti.Vatkaa munat erikseen sekaisin
ja lisää lopuksi pannukakkuseokseen.

 

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta kohoilee ja ruskistuu kauniisti. (Puhdista ja paloittele sienet kattilaan.) Lisää öljy ja silputtu sipuli. Kypsennä aineksia hetki ruskistaen, mausta seos miedosti suolalla ja pippurilla.

 

Ota pannukakku uunista ja levitä sieni-sipuliseos sen päälle. Viipaloi pintaan tomaatit ja mausta ne basilikalla. Ripota pintaan juustoraastetta. Jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pinta saa hiukan väriä.