1233749437_banoffee.jpg

 

Olin printannut tämän ohjeen täältä jääkaapin oveen varmaankin vuosi sitten ja päätin vihdoin ja viimein kokeilla sitä. Ja hyväähän se oli! Niin hyvää, että tein tätä ensin tyttöjen iltaan ja myöhemmin kun trehvasimme siskosten kesken :) Viisastuin sen verran ensimmäisestä kerrasta, että tein tortun toisella kerralla irtopohjavuoan sijasta keraamiseen  piirakkavuokaan (halkasijalta 30 cm). Näin ei ole sitä vaaraa, että koko hässäkkä murenee kun irrottaa vuokaa. Niin, ja koska kondensoitua maitoa ei ihan lähikaupasta löydy niin espoolaisille tiedoksi, että ainakin sellon citymarketissa ja tapiolan stockan herkussa sitä oli!

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

tölkki (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Jos käytät irtopohjavuokaa (halkaisija 18 cm), pingota leivinpaperi pohjan päälle. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat toffeen.

Irrota etiketit tölkistä ja laita se vesikattilaan kiehumaan noin 3 tunniksi. Tänä aikana maito tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä aukaise tölkki varovasti ja levitä toffee keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen, jotta toffee jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.  Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani vaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle.