1518392.jpg

Lupasin hoitaa ruokajärjestelyt iskän synttäreille viime sunnuntaina. Ruuaksi valittiin meiän lemppari spagetti bolognese. Usein tulee tehtyä sellasta arkisempaa versiota, mutta tästä pekonilla ja punaviinillä höystetystä on tullut meiän ehdoton suosikki kun halutaan helppoa, mutta vähän parempaa iltaruokaa :) Vieraita oli 10, joten tein tämän satsin reiluna tuplana.

 

Neljälle:

 

1 sipuli
1 porkkana
2 sellerinvartta
100 g pekonia
2 rkl voita
400 g jauhelihaa
1 ¼ dl punaviiniä tai lihalientä
1 tlk kuorittuja tomaatteja (400 g)
1-4 pientä, kuivattua chiliä
suolaa, pippuria myllystä

500 g spagettia
parmesaania

 

Kuori sipuli ja porkkana, huuhtaise selleri, poista pekonista kamara (musta sellasesta HK:n ameriikan pekonista ei tarvitse) ja pilko kaikki sopiviksi paloiksi.

 

Paista pekonin palasia keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes lähes kaikki vaalea rasva on tirissyt pannulle. Lisää voi ja kaikki kasvikset ja sekoittele niitä hetki.

 

Siirrä kasvikset ja pekoni pannun reunoille. Paista pannun keskiosassa jauheliha käännellen sitä puolelta toiselle, kunnes se on kauttaaltaan ruskeaa.

 

Kaada pannulle viini tai lihaliemi. Lisää sitten tomaatit nesteineen ja murskaa niitä hieman paistinlastalla. Sekoita kunnolla. Mausta kastike murskatulla chilillä, suolalla ja pippurilla. Anna sen hautua alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen vähintään 15 minuuttia, mielellään tunnin.

 

Tarjoa kastike spagetin, parmesaanin ja vaalean leivän kanssa.