1645527.jpg

Oon ihan hurahtunut tohon piparminttuaromiin…:P Sitähän voi lisäillä vaikka mihin! Erityisesti suklaan kanssa se on…ai, ai…

 

6 annosta

 

200 g taloussuklaata
50 g voita tai margariinia
2 keltuaista
2 valkuaista
3 dl kuohukermaa
(muutama tippa piparminttuaromia)

 Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse suklaan joukkoon, jotta se ei muutu ryynimäiseksi. Nosta kattila pois liedeltä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi piparminttuaromilla ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.