Sosekeitot on musta mainioita ja täyttäviä ja tämä pääsiäiskeitto (nimi väristä, luulisin) oli myös sellainen. Bataatti teki keitosta aika makean, mutta se terästyisi varmaan kivasti noilla chilipähkinöillä. Itse olen pähkinöille allerginen :( Heh, kun katsoin reseptiä uudemman kerran, huomasin, että olin unohtanut keitosta kokonaan Rosamunda-perunat,vaikka ne olivat nenän edessä koko ajan. Ehkä sekin olisi vaikuttanut tähän makeusasiaan. No, söin sen mitään huomaamatta, joten ilmeisesti onnistuu ilmankin :)
8 annosta
4 porkkanaa
pieni lanttu
1 palsternakka
(pala selleriä)
2 bataattia
2 Rosamunda-perunaa
purjon valkea osa
2 valkosipulin kynttä
noin 2 l vettä
1 tl suolaa
250 g viherpippurin makuista sulatejuustoa
1-2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
persiljaa tms.
(chilipähkinöitä)
Kuori ja lohkoa kasvikset. Kaada kattilaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät reilusti.
Lisää suola. Keitä kypsiksi puolisen tuntia. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
Soseuta keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja mausteet.
Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla tai ruohosipulilla.
Kommentit