2189953.jpg

No niin, nyt on sitten taas vähäksi aikaa aineksia kunnon ruokiin! Mies on lukenut koulussa juuri ympäristönsuojelun kurssin ja on nyt sitten kovin valaistunut (ja mä olen saanut annokseni myös) erinäisistä asioista. Mikä on toki ihan hyvä. Yksi tällainen asia oli lihansyönti, jota pitäisi vähentää, koska lihantuotanto rasittaa ympäristö enemmän kuin kasvisten viljely. Mulla ei ole mitään kasvisruokia vastaan, joten katsoin nyt muutamat kasvisruokareseptit valmiiksi. Kumpikaan meistä tuskin olisi valmis lopettamaan lihansyöntiä kokonaan, kun on se vaan niin hyvää :)

Sosekeitot on musta mainioita ja täyttäviä ja tämä pääsiäiskeitto (nimi väristä, luulisin) oli myös sellainen. Bataatti teki keitosta aika makean, mutta se terästyisi varmaan kivasti noilla chilipähkinöillä. Itse olen pähkinöille allerginen :( Heh, kun katsoin reseptiä uudemman kerran, huomasin, että olin unohtanut keitosta kokonaan Rosamunda-perunat,vaikka ne olivat nenän edessä koko ajan. Ehkä sekin olisi vaikuttanut tähän makeusasiaan. No, söin sen mitään huomaamatta, joten ilmeisesti onnistuu ilmankin :)

8 annosta

4 porkkanaa
pieni lanttu
1 palsternakka
(pala selleriä)
2 bataattia
2 Rosamunda-perunaa
purjon valkea osa
2 valkosipulin kynttä
noin 2 l vettä
1 tl suolaa
250 g viherpippurin makuista sulatejuustoa
1-2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
persiljaa tms.

(chilipähkinöitä)

 

Kuori ja lohkoa kasvikset. Kaada kattilaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät reilusti.
Lisää suola. Keitä kypsiksi puolisen tuntia. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.

 

Soseuta keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja mausteet.
Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla tai ruohosipulilla.