1280315.jpg

En oo koskaan tehnyt kiisseliä, jouluista luumu-rusinakiisseliä lukuunottamatta, joten ajattelin kokeilla kerroskiisseliä, jälleen kotilieden keittokirjasta. Oltiin vaan kovin malttamattomia, eikä tajuttu kuinka kauan kiisselillä kestää jäähtyä. Parhainta olisi kun ehtisi jäähtyä oikein kylmäksi.

4 annosta (tehtiin puolikas)

Suklaakiisseli:
6 dl maitoa
½ dl maissitärkkelysjauhoa
½ kaakaojauhetta
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata

Hedelmäkiisseli:
5 dl vettä
1 dl sokeria
appelsiinin raastettu kuori
½ dl perunajauhoja
2 dl appelsiinimehua
1 tl säilöttyä aprikoosia

Kaada maito kattilaan. Sekoita maissijauhot, kaakaojauhe ja sokeri keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kylmään maitoon. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kun maito alkaa höyrytä, lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Jatka kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Kaada kiisseli jälkiruoka-astiaan.

Kaada säilykehedelmät siivilään, valuta liemi ja soseuta hedelmät tehosekoittimessa. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori. Mittaa vesi, sokeri, perunajauhot ja raastettu appelsiininkuori kattilaan. Keitä koko ajan hiljalleen sekoitellen kunnes seos sakenee ja pinnalle ilmestyy ensimmäinen kiehumakupla. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja soseutetut hedelmät. Anna jäähtyä ennen kuin kaadat kiisselin suklaakiisselin pinnalle. Tarjoa kylmänä.