2188347.jpg

18 kpl

 

Taikina

 

2 ½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

½ tl suolaa

¾ dl sokeria

2 tl kardemummaa

1 kananmuna

n. 7 dl vehnäjauhoja

75 g margariinia

 

Täyte

 

1 pkt (500 g) piparkakkutaikinaa

150 g taloussuklaata

 

voiteluun 1 kananmuna

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon tuorehiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30-40 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli siitä iso levy. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan ja kauli se pullataikinalevyn kokoiseksi. Rouhi suklaa karkeaksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalevylle. Aseta päällimmäiseksi piparkakkutaikinalevy. Kääri pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Leikkaa paloiksi ja nosta uunipellin päälle. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.