18 kpl
Taikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Täyte
1 pkt (500 g) piparkakkutaikinaa
150 g taloussuklaata
voiteluun 1 kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon tuorehiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30-40 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli siitä iso levy. Sulata piparkakkutaikina ohjeen mukaan ja kauli se pullataikinalevyn kokoiseksi. Rouhi suklaa karkeaksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalevylle. Aseta päällimmäiseksi piparkakkutaikinalevy. Kääri pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Leikkaa paloiksi ja nosta uunipellin päälle. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit