1233750869_currykana herneillä.jpg

 

Tässä helppo arkiruoka, jossa on tuulahdus Intian tuoksuja. Ei kuitenkaan tulinen tai kovin mausteinen joten sopii sellaisillekin, jotka ovat miedomman ruoan ystäviä :)

Kurkkuraita:

200 g maustamatonta ruokajogurttia
15 cm tuoretta kurkkua
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
mustapippuria

Tee ensin raita maustumaan jääkaappiin. Pese kurkku, raasta karkeaksi ja pane siivilään hetkeksi valumaan. Sekoita kurkku ja muut ainekset jogurtin joukkoon. Tarkista maku.

Kanacurry:

400 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl currya
1 tlk ruokakermaa
2 dl vettä
1 yrttiliemikuutio
½ tl sokeria
1 tl garam masalaa
200 g pakasteherneitä

Mittaa ensin ruoan kanssa tarjottava riisi ja vesi riisin keittämistä varten. Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisi ja keitä sitä pakkauksen ohjeessa mainittu aika.

Valmista ruoka isossa paistinpannussa. Paista kanasuikaleet kuumennetussa öljyssä. Lisää pannuun paistamisen aikana kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää curry ja sekoittele vähän aikaa.

Kaada pannulle kerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio sekä sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon garam masala sekä herneet ja anna niiden kuumentua. Tarkista maku.