1444593.jpg

Tämä on hyvää :) Kun karpattiin aikoinaan miehen kanssa, tää oli ihan lemppariruokaa. Nykyään on tuo karppaus jäänyt enkä sellasta äärimmäisintä muotoa suosisikaan, mutta aina olisi tietysti hyvä syödä
hyviä hiilareita. Vaan eihän se leipomisesta pitävälle oikein sovi :)

 

Neljälle:

 

1 kg kukkakaalia
vettä

 

Kastike:

 

400 g jauhelihaa
90 g tomaattisosetta
vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa

 

Kuorrutukseen:

200 g juustoraastetta

 

Kiehauta vesi ja lisää huuhdotut kukkakaalit kypsymään. Älä keitä kaaleja aivan pehmeiksi.
Valuta ne ja siirrä voideltuun uunivuokaan.

 

Paahda jauheliha paistinpannussa, lisää tomaattisose ja vettä niin paljon, että kastikkeesta tulee sopivan sakeaa. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Kaada kastike kukkakaalien päälle.
Peitä kastike juustoraasteella.

 

Kuorruta ruokaa 225 asteisessa uunissa, kunnes juuston on saanut kauniin ruskean värin.