1549608.jpg

4 annosta

 

5-6 jauhoista isoa perunaa, esim. Rosamundaa
1 litra vahvaa kasvislientä
4-5 purjoa (laitettiin kolme, kun olivat melko isoja)
2 dl kermaa
voita
merisuolaa
valkopippuria
(loraus valkoviiniä)
krutonkeja

 

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Leikkaa purjon valkoiset osat ja vähän vihreämpiäkin renkaiksi. Freesaa purjot voissa keittokattilassa. Lisää perunat ja pyöräytä nekin samassa voissa. Lisää vahva kasvisliemi (jos kuutioista, 3 kuutiota litraan). Keitä kypsäksi, perunat rikkinäisiksi asti. Jauha sauvasekoittimella soseeksi. Lorauta valkoviini, lisää kerma. Mausta. Lämmitä kiehumispisteeseen. Tarjoile pannulla paahdettujen paahtoleipäkuutioiden, krutonkien kanssa.