1691277.jpg

Tämä kahvikakku pyöräytettiin kun anoppi tuli kylään. Varmasti aika moni tunnistaa kakun, ainakin kovin monella on tuntunut olevan Unelma Ullan kirja. Tämä kakku oli ehdottomasti parasta seuraavana päivänä, oltuaan yön yli jääkaapissa. Silloin kakun rakenne tuli paremmin esille kuin tuoreena :)

 

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
175 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

 

Täyte:

 

200 g appelsiinituorejuustoa
(tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori)
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia.

 

Anna kakun jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

 

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Kumoa kakku.
Päälle voi sihdata tomusokeria.