Pitihän sitä toki tehdä laskiaispullia! Leipurina toimi miekkonen. Meidän perheessä mantelimassa-hillo-kiista on ratkaistu laittamalla molempia :) Heh, kuva näyttää jotenkin enemmän hampurilaiselta kuin laskiaspullalta,mutta hyvää oli kyllä!
Ohje on "Leivo herkkuja helposti"-kirjasta.
n. 12 kpl pullia
75 g margariinia
3 dl maitoa
50 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
½ tl hirvensarvisuolaa (laitettiin ½ tl leivinjauhetta)
500 g vehnäjauhoja
Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva pieneen nestetilkkaan ja lisää loppu taikinaneste. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja suurin osa jauhoista, joihin kardemumma, suola ja hirvensarvisuola on sekoitettu.
Vaivaa takina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Jaa takinan 12 palaan ja pyörittele sileiksi palloiksi. Kohota pullia pellillä vielä 20-30 minuuttia (ei kohotettu, mutta hyvin turposi ;)!
Voitele pullat munalla ja paista 230 asteessa 8-10 minuuttia.
Lisää haluamasi täytteet ja koristele tomusokerilla!
Kommentit