2206460.jpg

Nämä leivokset olivat varsinainen murheenkryyni...Ohje on Ruokatorstai -kirjasta ja siinä kuorrutus kehotettiin levittämään koko levyn päälle ja leikkaamaan sitten levy paloiksi. Kirjan kuvassa leivokset oli kuitenkin kuorrutettu yksitellen, joten pakkohan sitä oli päästä askartelemaan itse…oi voi, ensin kokeilin valuttaa suklaata yksittäisen, haarukan päällä olevan leivoksen päälle, mutta suklaa oli käsittämättömän tahmeaa ja koko haarukka oli yltä päältä kuorruutteessa.  Alta aikayksikön suklaa jähmettyi täysin. Kuumensin seosta ja yritin uudestaan, mutta parin kerran jälkeen hermoni eivät kestäneet ja kippasin koko suklaan leivosten päälle.

 

Virhe! Nyt leivokset oli liimattu tahmealla kuorrutteella kiinni toisiinsa ja lautaseen. Kun nostelin leivoksia lautaselta uudelleenkäsittelyä varten, puolet pohjasta jäi lautaseen kiinni. Ilmeisesti itseäni kärsivällisempi mies kuorrutti uudestaan osan leivoksista ja kuvassa tulos. En tiedä oliko syynä se, että käytin Pandan valkosuklaata ja sen vuoksi kuorrute oli käsittämättömän venyvää ja paukkuvaa vai oliko tehtävä vain turhan haastava meikäläisille…oli miten oli, ohjetta seuraamalla olisi päästy vähemmällä. Tosin, mielenkiinnolla olisin seurannut miten tahmea kuorrute olisi käyttäytynyt sitä leikatessa.  Mietinkin olisiko järkevämpää käyttää kuorrutteeseen pelkkää suklaata? Joku viisaampi kertokoon… Hyviä nämä nimittäin olivat ja mieluusti kokeilisin uudestaan viisaampana :)

 

32 kpl (taistelusta selviytyneitä oli noin 20)

 

Taikina:

 

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

1 dl kuohukermaa

1 dl rahkaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1½ dl vadelmahilloa

 

Kuorrutus:

 

½ dl kuohukermaa

150 g valkosuklaata (itselläni oli käytössä melkoisesti enemmän)

koristeluun esimerkiksi nonparelleja

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot munavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa nostelemalla ja vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista pohjaa 180 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

 

Kumoa leivoslevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista leivinpaperi kuumana. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit seokseen. Jaa leivoslevy keskeltä puoliksi. Levitä toiselle puoliskolle hillo ja toiselle rahkakermaseos. Käännä hillolevy rahkalevyn päälle ja paina tiukasti yhteen.


Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä (älä keitä). Pilko valkosuklaa paloiksi joukkoon. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus leivoslevyn pinnalle. Koristele nonparelleilla tai haluamallasi tavalla ja pane noin tunniksi jääkaappiin. Leikkaa ohuella veitsellä levyn lyhyt sivu neljään osaan ja pitkä sivu kahdeksaan osaan, jolloin saat 32 pientä leivosta.