1329032.jpg

Enpä ollut koskaan ennen tehnyt itse ruskeata kastikettakaan. Ja kappas, eihän siitä mitään ruskeata tullutkaan vaan oranssia :) Varmaankin lipsahti liikaa tomaattia…

 

Jauhelihapihvit:

 

6-8 kpl

 

1 dl sipulia hienonnettuna
1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
½ dl vettä
¾ tl suolaa
1/3 tl paprikajauhetta
1/3 tl mustapippuria
¼ tl chilijauhetta
¼ tl cayennepippuria

 

Kuumenna öljy paistinpannussa ja pehmennä sipuli siinä kullankeltaiseksi. Sekoita pienessä astiassa korppujauho ja vesi ja anna turvota vähän aikaa. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja muotoile taikinasta 6-8 litteää pihviä. Paista paistinpannussa käännellen.


Ruskea kastike:

2 rkl hienonnettua sipulia
3 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1-2 tl tomaattisosetta
2 tl sinappia
½ tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
ripaus kuivattua timjamia
ripaus kuivattua basilikaa

 

Kiehauta hienonnettu sipuli kattilassa kuumassa öljyssä ja lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla, kunnes jauhot ovat kullanruskeita. Nosta kattila liedeltä ja lisää vesi samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio, soijakastike, tomaattisose, sinappi ja mausteet. Kiehauta kastike ja keitä pienellä lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia.